Gasselternijveen 2014 - HVR Website

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gasselternijveen 2014

Archief > Activiteiten

Toernooi Gasselternijveen 14 en 15 juni 2014

Wat was het stralend weer. Velden lekker droog.
Helaas lieten op het laatste moment de B-meiden verstek gaan dit jaar. 5 wilden wel spelen, maar niet voldoende voor een team.
De jongens, ook niet helemaal compleet, hebben lekker staan ballen. Ze hebben 1 wedstrijd gewonnen, de overige werden verloren. Tegen de Duitsers was geen kruid gewassen, maar hebben zich goed geweerd, zeker met een 12 jarige jongen in het doel, die nog nooit eerder bij handbal had gekeept. Luuk kreeg alleen maar complimenten van onze Duitse tegenstander Westerstrand. Hadden respect voor hem, en hielden zelfs met schoten op het doel hier rekening mee. Luuk was mee, om zijn jongere broer Daan aan te moedigen. Luuk had een drukke zaterdag, want hij mocht ook bij de E-jeugd keepen.
Deze jongste aanwinsten van HVR’97, ook niet helemaal compleet, speelden hun eerste veldtoernooi. Ze hebben alles verloren, maar hadden het erg naar hun zin. Zeker in combinatie met de B-jongens. Karin genoot met volle teugen van jullie inzet. Ik heb niet veel gezien, moest van het ene veld naar het andere om in totaal 7 wedstrijden te fluiten. Dat wat ik heb gezien, was enthousiasme, zowel bij de B-jongens als de mix E.
Zeer moe en voldaan keerde de deelnemers en hun supporters om plm. 16.00 uur huiswaarts.
Op zondag was het de beurt aan ons laatste herenteam. Na 2 jaar niet te hebben gespeeld wilden ze het weer proberen. Dennis zette e.e.a. op de rails, maar moest zelf als speler verstek laten gaan i.v.m. zijn gebroken enkel. Hij bewoog zich voort op krukken, met in zijn kielzog, jongens met zijn stoel onder de arm. Op zaterdag kwamen de heren Joris, Patrick, Wilko, Martin en Renz (was gevraagd om eventueel te keepen) naar Gasselternijveen in het kader van een reünie. Nyk was er al, i.v.m. coaching B-jongens. Wessel was ook gevraagd om op zondag mee te handballen en kon ook gelijk blijven. Dennis, wel aanwezig op krukken, gebracht door vader, werd ’s avonds om 24.00 uur gehaald door vader, die hem ’s morgens ook had gebracht. Ze hebben een mooi feestje gebouwd aldaar. Zondagmorgen bracht ik de mannen koffie samen met Robert en Justin, die ook zouden meespelen. Inmiddels was ook Bjorn met vrouw Cynthia gearriveerd, niet veel later gevolgd door weer Pa Steenhuis met Dennis.
De mannen moesten even wakker worden. Maar goed dat er koffie werd gebracht. Alles was aanwezig voor een mooi feestje vooraf en eten en drinken voor de zondag. Met dank aan Joris, die dat had geregeld en ingekocht. Onder de bezielende coaching van Dennis (en hoe) lieten de mannen van HVR zien het spelletje niet te zijn verleerd. Wel alles weer verloren, ze weten niet anders, maar wel erg veel plezier met elkaar gehad, zowel in het veld als erbuiten. Ook de aanvulling van de jonge knapen Justin, Wessel en Renz is goed bevallen. Respect voor Renz, dat hij durfde te keepen, en ik heb enkele zeer goede reddingen gezien. Na twee wedstrijden van de heren ben ik weer naar huis gegaan. De heren hebben toen een rustuurtje gepakt, bleek voor sommigen ook erg nodig.
Wat ik van de verhalen heb gehoord, hebben ze lekker gespeeld.
De heren keerden aan het eind van de middag terug naar hun woonplaatsen, Oosterwolde, Roderesch, Zevenhuizen, Paterswolde, Marum, Roden en Nieuw Roden.
Ze hebben zelfs, zo heb ik begrepen, de afspraak gemaakt, om volgend jaar weer te gaan.
Wie weet waar dit toe kan leiden.

Gea

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu